Hem » Solceller

Solceller Örebro

Välkommen till NBE Energy! Grundade år 2018, är vi idag en växande arbetsstyrka på 35 dedikerade medarbetare med bas i Örebro. Vår främsta målsättning är att bli det självklara valet för alla Örebrobor när det kommer till solceller.

Vi är stolta över att erbjuda prisvärda solcellslösningar, med en snabb och smidig installation. Men det handlar inte bara om teknik för oss. Hos oss får du en personlig och omtänksam service där du som kund står i centrum. Vi tar ditt förtroende på allvar och ser till att du känner dig väl omhändertagen.

Stort tack! Vi uppskattar verkligen din och hantverkarnas goda kommunikation under hela processen och inte minst kvaliteten på arbetet.

Jens Magnusson

Tranvägen 43, Hammarö

Är du intresserad av att dra nytta av solenergin och överväger att investera i solceller i Örebro? Välkommen att kontakta oss!

Solceller i Örebro län

För alla oss som bor i Örebro innebär solcellernas ökande popularitet och tillgänglighet verkligt positiva nyheter. Örebro kommun har engagerat sig aktivt för att främja solenergianvändningen och vidtagit flera åtgärder som avsevärt gynnar villaägare och förbättrar solenergins tillgänglighet och fördelar.

Behövs bygglov för att installera solceller i Örebro?

En av de mest framträdande förändringarna är att bygglovskravet har tagits bort i de allra flesta situationer. Detta innebär att du som villaägare nu har möjligheten att installera solceller på ditt tak utan att behöva navigera genom de tidigare tidskrävande och ibland komplicerade byråkratiska tillståndsprocesserna. Detta har i hög grad underlättat och förenklat processen för dem som är intresserade av att dra nytta av solenergin genom att använda solceller.

Vad är priset för att installera solceller i Örebro?

Att sätta upp en solcellsanläggning med en medelstor kapacitet på 10,55 kW kostar mellan 105 500 och 163 500 kronor i Örebro län, inklusive eventuella bidrag. Generellt sett ligger kostnaden mellan 10 000 och 15 500 kronor per installerad kW vid köp av solceller i Örebro.

Faktorer som val av solcellsinstallatör, kvaliteten på den använda hårdvaran och de specifika förhållandena för solpanelinstallationen på ditt hustak är de avgörande elementen som påverkar priset för solceller i Örebro.

Är solceller en smart ekonomisk investering i Örebro?

För några år sedan var det en utmaning att uppnå lönsamhet med tanke på det nordiska ljuset. Men dagens solceller är avsevärt effektivare och ger definitivt en ekonomisk avkastning över sin livslängd.

Nyckeln är att satsa på högkvalitativa solceller och göra väl genomtänkta val när det gäller kapacitet. Vi kan försäkra dig om att solceller är en investering som inte bara gynnar miljön utan även din plånbok.

Efter ungefär åtta år har du betala av hela din ursprungliga investering. Det är här det börjar bli riktigt spännande, för nu börjar dina solceller generera ren vinst åt dig. De följande 22 åren kan du se fram emot att dra nytta av den överskottsel som dina solceller producerar. Det är en känsla av ekonomisk frihet som är värd att sträva efter.

Joakim Barsom

Arbets-/projektledning, NBE Energy AB

Kan jag få bidrag för att köpa solceller i Örebro?

Ja, om du köper solceller i Örebro kan du använda det gröna solcellsbidraget. Konceptet är liknande det vi känner igen från rot- och rutavdrag, men det är en separat skattereduktion specifik för grön teknik. Det bästa är att du får avdraget direkt på din faktura från det företag som utför installationen, din utförare. Därefter ansöker företaget om återbetalning från Skatteverket.

Nätanslutna solcellssystem ger 20 procent avdrag på arbetskostnader och material, system för lagring av egenproducerad el ger hela 50 procent i avdrag, och installation av laddningspunkter för elfordon ger också 50 procent avdrag på kostnaderna för arbete och material.

Denna skattereduktion gör investeringen i grön teknik ännu mer fördelaktig och uppmuntrar till hållbara val för både miljön och din ekonomi.

Joakim Barsom

Arbets-/projektledning, NBE Energy AB

Hur många har solceller i Örebro län?

I Örebro län har omkring 2 697 hushåll valt att investera i solceller. Enligt statistik från SCB och Energimyndigheten fanns det totalt 3 080 nätanslutna solcellsanläggningar i Örebro i januari 2022. Av dessa hade 2 697 en effekt under 20 kW, medan 383 hade en effekt på 20–1 000 kW, och inga hade en effekt över 1 000 kW.

Vid slutet av 2021 representerade Örebro län 3,3 % av det totala antalet solcellsanläggningar i Sverige. Placerad som nummer 10 på listan över de 21 län i Sverige med flest nätanslutna solcellsanläggningar, visar detta på en stadig närvaro av solenergilösningar i regionen.

Av de 3 080 nätanslutna solcellsanläggningarna i Örebro vid början av 2022 installerades 1 053 under 2021, vilket tyder på en påtaglig popularitet för installation av solceller i Örebro län.

Finns det någon karta med solceller i Örebro?

Ja, på Örebro kommuns hemsida (åtkomlig via följande länk) erbjuds möjligheter att utforska solenergins potentiella utnyttjande inom stadens område. En användbar resurs tillgänglig på webbplatsen är deras solkarta (länk till solkarta), som bistår dig i att bedöma solelproduktionens möjligheter i ditt specifika område. Den står till förfogande för alla som önskar fördjupa sig i ämnet.

Vad använder ni för solceller?

Våra solceller är en sann kvalitetsinvestering, tillverkade av en av Europas främsta solcellsförsörjare. De är designade med vårt nordiska klimat i åtanke, med extra tåligt glas för att stå emot regn och snö. Den speciella antireflexytan säkerställer optimal ljusgenomträngning och minimerar irriterande reflexer, samtidigt som panelerna har en elegant mattsvart finish.

Vi sätter lika höga krav på våra leverantörer som vi gör på oss själva, vilket innebär att vi noggrant utvärderar och väljer tillverkare som uppfyller våra strikta standarder för kvalitet, hållbarhet och pålitlighet.

Joakim Barsom

Arbets-/projektledning, NBE Energy AB

Hur går det till om jag vill installera solceller i Örebro?

När vi installerar solceller, utför vi vanligtvis en totalentreprenad för att säkerställa att hela processen är smidig och effektiv. Denna process kan sammanfattas i följande steg.

Förutsättningar och läge. Vi inleder processen genom att noga analysera de förhållanden som påverkar installationens optimala placering. Det inkluderar att utvärdera din fastighets specifika egenskaper, såsom väderriktning, skuggning, takmaterial och din nuvarande elförbrukning.

Rekommendation. Vi skapar en skräddarsydd rekommendation för solcellsanläggningen baserad på dina specifika förhållanden och energibehov. Detta inkluderar en ekonomisk utvärdering som visar potentiella besparingar och vi informerar om eventuella tillgängliga stöd och skattefördelar.

Offert. Efter att ha genomfört dessa diskussioner erhåller du en definitiv offert för dina solceller. Där får du en översikt över den totala kostnaden. När du är nöjd med offerten ingår vi ett avtal med trygga och transparenta villkor, inklusive leveransgaranti. En fördel är att vi inte kräver någon förskottsbetalning. Betalningen sker i sin helhet först anläggningen är installerad, har genomgått funktionskontroller och du är nöjd.

Installation. Vi utför själva installationen, genomför en noggrann besiktning och överlämnar anläggningen till dig. Vi erbjuder kontinuerlig support och service under hela anläggningens livstid för att säkerställa dess optimala prestanda och ditt nöjda ägande.

Vill du ha hjälp med solceller i Örebro?

Kontakta oss för att få tips och råd eller för att göra en intresseanmälan.

Telefon: 019-760 75 10
E-post: info@nbeenergy.se

Ditt meddelande kommer automatiskt att skickas till rätt ansvarig person.